torstai 12. toukokuuta 2016

Sairastelua

Meillä on sairasteltu nyt oikein urakalla. Kolmisen viikkoa sitten alkoi esikoinen oksentelemaan, mutta tauti talttui varsin nopeasti ja ehdinkin jo huokaista helpotuksesta, että me muut perheenjäsenet säästyttiin. Mutta kuinkas kävikään...

Viikko esikoisen sairastamisen jälkeen alkoi Aarre oksentaa ja minä itse perään heti samana iltana. Aarre meni niin huonoon kuntoon, että hänet jouduttiin viemään sairaalaan. Aarren ketogeenisen dieetin ja lääkityksen takia on tärkeää että pojan vointia seurataan tällaisessa tapauksessa nimenomaan sairaalassa. Mies meni Aarren kaveriksi, kun itse olin niin kurjassa olossa. Tulikin sitten asuttua lähes koko viikonloppu vessassa.

Kun pojalla ei oikein mikään pysynyt sisällä, pyysimme että poika saisi sairaalassa tipan, ettei rassu pääsisi kuivumaan. Tippaa ei kuitenkaan onnistuttu laittamaan, kun pojan käsivarret oli pistelty verikokeita ottaessa reikiä täyteen :/ Muualla suonia ei saatu näkyviin. Niinpä mies syötti/nesteytti poikaa hitaasti pegin kautta, kunnes sairastui lopulta samaan tautiin sitten itsekin.

Hätä meinasi iskeä siinä vaiheessa kun mies meinattiin passittaa sairaalasta kotiin, koska "aikuinen ei saa sairastaa lastenosastolla". Hirveä hätä ja huoli tuli siitä ettei Aarrea voi jättää sairaalaan yksin! Kuka osaa hoitaa pojan erikoisruokavalion ja muut siihen liittyvät asiat, koska hoitajat vaihtuvat vähän väliä ja homma ei ole ihan niin yksiselitteinen kuin kuvittelisi. Onneksi mies sai lopulta jäädä osastolle sairastamaan Aarren seuraksi ja toipuikin sitten itse melko nopeasti.

Aarren oksentelu kuitenkin vain jatkui :( Sairauden aiheuttajaksi vahvistui noro-virus. Lopulta neljän sairaalapäivän jälkeen Aarre ja iskä passitettiin kotiin, vaikka poika ei vielä täysin kunnossa ollutkaan. Ja heti kotimatkalla pojalla tuli oksu autoon. Kotona sitten melko huonovointisina koitettiin hoitaa poikaa parhaan mukaan. Nyt aletaan onneksi olla jo voiton puolella, vaikka oli tuo sen verran kova koitos pienelle miehelle (kun se oli kova tauti isommallekin), että Aarre on edelleen aika väsynyt kaveri eikä ihan vieläkään täysin oma itsensä. Onneksi tuo kaunis kevätsää vähän virkistää ja ollaan voitu oleilla paljon ulkona.

Tein taas erikoisen huomion siinä, että kun Aarre sairastaa niin kohtaukset lähes katoavat, mikähän yhteys tällä on? Kaikkiaan Aarre sairasti yli viikon ja koko aikana kohtauksia tuli päivässä vain muutamia, eikä yhtään isoa kohtausta. No, jotain hyvää sentään.

4 kommenttia:

 1. Voi ei, noron kun itse saa, ei ole paljon hoitajaksi...itsekin vietin vessan lattialla vuorokauden.
  Hyvä että nyt olette terveinä.
  Mukavaa kevättä!

  s

  VastaaPoista
 2. Mitä Aarrelle nykyään kuuluu? Tulitte mieleeni, välillä aina ole käynyt kurkkaamassa onko tullut uusia kuulumisia tänne :) Mukavaa joulunaikaa perheellenne!

  VastaaPoista
 3. Erikan tavoin te muistuitte mieleeni nyt joulukuussa. Olen kovasti miettinyt kuinka voitte<3

  VastaaPoista
 4. Olisi ihana kuulla teidän perheen kuulumisia. Toivottavasti voitte hyvin. <3 En tunne sinua, mutta olet tehnyt minuun elämänasenteellasi ja suhtautumisellasi Aarren tilanteeseen uskomattoman suuren vaikutuksen.

  VastaaPoista