keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kun peg-nappi masusta irtosi...

Eilen oli ihan tavallinen työpäivä kunnes... Aarren hoitaja soitti, että poika oli saanut kiskaistua massussa nököttävän peg-nappinsa irti! Ja tietysti vettä täynnä olevan ballongin (sen joka on massun sisäpuolella) kera :O Pegin letku oli jäänyt hetkeksi vartioimatta ja siitä poika oli napannut kiinni. Mielikuvissa keksin jos mitä hirveää, että massuun on tullut repeämä tai ties mitä, mutta ei. Poika ei ollut edes itkenyt, joten kovin kipeää ei tainnut tulla.

Lähdin töistä kiireen vilkkaa kotiin tarkastamaan tilanteen, koska uusi nappi on saatava nopeasti paikoilleen, ettei reikä mene umpeen (se muuten tekee sen yllättävän nopeasti!). Puoli tuntia tapahtuneesta, eikä uutta nappia enää saatu paikoilleen. Hetken piti miettiä, että mitäs nyt?! Kun jotain siihen reiän tukkeeksi on keksittävä, ettei homma mene leikkaussalin puolelle...

Fiksu älynväläys, desinfioitiin virkkuukoukku, kun sen sai vielä mahtumaan avanteesta. Itse ei tietenkään uskallettu lähteä lasta kuljettamaan henkilöautolla sairaalalle vaan soitto hätäkeskukseen, että nyt tarvis ambulanssia, kun tällä meidän lapsella törröttää virkkuukoukku mahassa ja pitäis päästä lääkäriin... Oli kuulemma ensihoitajat hetken ihmetelleet, että mikäs juttu tämän on :D Virkkuukoukun tilalle löydettiin loppujen lopuksi sopiva pieni letkunpätkä, joka teipattiin lanssikyydin ajaksi massuun.

Sairaalassa ei kirurgikaan meinannut aluksi saada uutta nappia paikoilleen, sen verran oli jo mahakalvo mikälie ehtinyt vetää umpeen. Lopulta kuitenkin onnistui. Poika ei ollut moksiskaan koko episodista, eikä mahan aika kovakourainen myllääminenkään tuntunut juuri hetkauttavan. Äidistä se kyllä tuntui tai pikemminkin näytti aika kamalalta.

Olipahan päivä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Mitä tästä opimme: lapset ovat yllättävän nopeita, jopa ne hidasliikkeisimmät :) Ja peg-napin siis todellakin saa kiskottua irti :/ joten sen kanssa on oltava varovaisempi.

2 kommenttia:

  1. Huh. No onneksi tosiaan loppu hyvin, kaikki hyvin! Kiva, kun blogi on herännyt talviunilta �� S: ltä terkkuja A: lle.
    P

    VastaaPoista