maanantai 5. lokakuuta 2015

Ihan uusi arki

Meidän perheessä koitti tämän kuun vaihteessa ihan uusi jännittävä arki, kun tämä äiti palasi kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen töihin. Hyvästi pitkät rauhalliset aamut, joihin jo ehti tottua. On ollut aika pelottavaa ja samalla jännittävää tämä uusi elämänvaihe. Haikeaakin. Päivissä on ihan uutta sisältöä ja hurjasti uutta opeteltavaa, kun työtehtävissäkin on tapahtunut kotiäitivuosien aikana isoja muutoksia. Pehmeää laskua työmaailmaan tuo se, että teen lyhennettyä työviikkoa ja olen perjantait kotosalla lasten kanssa.

Jo hyvissä ajoin alkukeväällä hain Aarrelle hoitopaikkaa, jotta hänelle ehdittäisiin löytää tarvittava avustaja hoitopäivien ajaksi. Hoitokuviot järjestyivät lopulta niin ihanteellisesti, että saimme Aarrelle kaksi hoitajaa ja vieläpä kotiin. Maanantait ja tiistait hoitaja tulee läheiseltä päiväkodilta. Keskiviikot ja torstait Aarrea hoitaa sama tuttu hoitaja, joka meillä on käynyt viikottain viimeisen vuoden ajan. En voisi olla enempää tyytyväinen siihen, kuinka hienosti kaikki on sujunut ja kuinka onnekkaasti meille kävi näiden hoitokuvoiden ja hoitajien suhteen. Mahtavia lapsirakkaita ihmisiä ja upeaa panostusta tärkeään työhön.

Tällä hetkellä Aarren hoitopäivät sujuvat siis kotosalla, mutta mikäli hoitokuviot ja Aarren vointi sen sallivat, on mahdollista, että poika siirtyy joskus tulevaisuudessa hoitoon päiväkotiin. Oma rauha ja rutiinit ovat kuitenkin vielä tärkeitä ja siksi kotihoito on paras vaihtoehto tällä hetkellä. Hoitajat voivat kuitenkin käydä jo nyt Aarren kanssa päiväkodilla pikavisiiteillä, esim. musiikkituokioissa tai muissa yhteisissä aktiviteeteissa, joten tuntumaa tulee vähän toisenkinlaiseen maailmaan.

Itselläni ei ole siis ollut juurikaan huolta pojan hoidon suhteen työpäivieni aikana. Aamuisin pusuttelen molemmat uniset pojat ja suuntaan töihin, jossa saan hetkeksi unohtaa kaikki kotiasiat ja keskittyä ihan muuhun. Kotiin on kuitenkin taas ihana palata omien murujen luo työpäivän päätyttyä. Tällä hetkellä tämä tuntuu ihan oikealta ja sopivalta järjestelyltä. Sitä saa ihan uutta virtaa, kun lähtee välillä pois kotiympyröistä ja pääsee tekemisiin muiden kanssa. Jaksaa kotonakin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti