sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Riipputuoli - mitä mainioin rentoutumispaikka!

 
 
Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt Aarrelle keinua tai vastaavaa, jossa poika voisi tuntea liikettä ja saada samalla vaihtelua jokseenkin yksitoikkoiselle apuvälinetuolissa, rattaissa tai lattialla istuskelulle. Myös Aarren terapeutit ovat suositelleet pojalle harjoitteita, jotka kehittävät oman kehon hahmottamista. Tässä kohtaa keinu on yksi hyvä apuväline.

Tavallinen pienten lasten keinu ei kuitenkaan Aarrelle sovellu, koska poika ei osaa hallita niin hyvin kroppaansa, että pystyisi siinä tukevasti istumaan. Apuvälineinäkin oli mahdollista saada ainoastaan kovin raskastekoisia ja vähemmän kauniita keinuja. Poika kuitenkin rakastaa vauhtia ja liikkeen tunnetta, joten oli tärkeää löytää keinu, joka olisi kotikäyttöön riittävän kevytrakenteinen, mutta turvallinen ja jossa pojan koko vartalo olisi tuettuna. 

 

Meille koitti upea tilaisuus saada blogiyhteistyön merkeissä Hamacamundojen maahantuojalta Mikko Laitamolta Hamacamundon riipputuoli käyttöömme. Tämä käsinpunottu riipputuoli soveltuu käyttäjästä riippumatta ihan jokaiselle, mutta jonka ominaisuudet erityisesti vammaiselle lapselle ovat meidän perheen käyttökokemuksen mukaan vertaansa vailla. Oikea terapiatuoli :)
 
 
 
   
Hamacamundon kotimaassa Nicaraguassa riipputuolit tehdään käsityönä naruista käyttäen viitelöintitekniikkaa. Narukudos on joustava ja siksi niin mukava käytössä. Riipputuolissa istujan paino jakautuu tasaisesti, eikä istuminen rasita mitään yksittäistä kohtaa kehossa. Täydellinen rentoutumisen tunne on taattu.

        
 

Pesämäinen tila auttaa oman kehon ja sen rajojen hahmottamisessa ja keinuva liike rauhoittaa, aktivoiden samalla  asento-, liike- ja tasapainoaisteja. Ihan täydellinen paikka Aarrelle, joka otti riipputuolin samantien omakseen. Riipputuolissa on turvallista olla, eikä tarvitse pelätä, että lapsi pääsee tipahtamaan.  Verkko on niin joustava, että sinne voi istahtaa vaikka yhdessä lapsen kanssa.

Meillä riipputuoli ripustettiin terassille, jossa poika voi paistatella päivää ja rentoutua yhdessä muun perheen kanssa, mutta yhtä hyvin riipputuolia voi käyttää myös sisätiloissa tai vaikkapa parvekkeella. Meillä riipputuolista tuli niin suosittu, että joudun varmaan pian hankkimaan meille toisen :)
 
 
 
 Voin lämpimästi suositella Hamacamundon riipputuoleja, joihin kannattaa käydä tutustumassa Hamacamundon sivuilla. Valikoimaa ja värivaihtoehtoja on runsaasti, tosin juuri tällä hetkellä kovan kysynnän vuoksi tilauksissa on jonkin verran jonoa.

Kiitokset Mikolle riipputuolista, josta pieni (ja isompikin) käyttäjä saa iloa pitkään! Tämä on ehdottomasti koko perheen kesän suosikkipaikka.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana. Mukavia keinuttelutuokioita koko perheelle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kyllä tuossa kelpaa keinutella :)

  VastaaPoista
 3. Olen miettinyt meidän pojalle jotain keinua ja tämä taitaa olla juuri se, mitä olen etsinyt. Kaveri siis sairastaa tuntematonta lihassairautta eikä osaa istua (pian 2-vuotias)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sait täältä vinkkiä, tuo on tosi mainio keinu!

   Poista