torstai 30. heinäkuuta 2015

Lomailua

 
Viileähkö kesäsää ei ole meidän perhettä juurikaan haitannut, itse asiassa tuntuu että tänä kesänä ollaan saatu aikaiseksi paljon enemmän kaikenlaista, kun ei ole ollut mahdotonta hellettä. Aurinkoisella säällä ollaan nautittu ulkoilmasta, tehty puutarhatöitä, pelailtu sekä leikitty ja sadesäällä laiskoteltu sisällä hyvällä omallatunnolla.
 

Kesän aikana ollaan tehty pieniä visiittejä lähistön lapsikohteisiin, jonne Aarrekin on helppoa ottaa mukaan. Meistä on tärkeää, että koko perhe voi yhdessä osallistua reissuihin, vaikka se tarkoittaakin Aarren kohdalla hieman ylimääräistä pakkaamista (lääkkeet, ruoat, apuvälineet...) ja aikatauluttamista. On ihana saada yhteisiä muistoja näistä retkistä ja uskon, että vaikkei Aarre osaa sitä sanoakaan, ovat lyhyet yhden tai puolen päivän reissut virkistävää vaihtelua pojankin arkeen.
Yksi kiva tutustumisen arvoinen paikka tässä lähistöllä on Wanha Markki, jossa toimii eläinten vanhainkoti vanhan maalaistalon pihapiirissä. Siellä vietimme erästä aurinkoista kesäpäivää tässä jokin aika sitten. Pihapiirissä käyskenteli monia kotielämiä ja meillä ainakin isompi poika oli ihan innoissaan paikasta. Aarre istuskeli rattaissa ja katseli hulinaa ympärillään. Eläimiä sai myös taputtaa ja rapsutella, niinpä kokeilimme mitä Aarre tykkäisi ponin silittämisestä. No, eipä kumpikaan pahastunut, ei poni eikä poika :)
 
Veljespotretti. Kuvassa Aarre näyttää ihan siltä 
kuin olisi hurjan katuvainen jostakin :D
 
Peg-letku on osaltaan helpottanut paljon näitä pikkureissuja, koska syömistouhut sujuvat niin paljon nopeammin ja siistimmin. Toinen helpotus Aarren kanssa reissaamiseen on vammaisen pysäköintilupa, joka Aarrelle myönnettiin kesän alussa. Siitä on ollut paljon suurempi apu kuin ensin osasin ajatellakaan. Sairaalassa etuoven lähelle pysäköinti on niin paljon helpompaa ja kevyempää, kuin lapsen ja tavaroiden kuljettaminen pitkän matkaa varsinaiselta parkkipaikalta, samoin kauppareissut Aarren kanssa ja nyt myös nämä lomareissut. Ei yhtään hullumpi kortti tämä.
 

 Ensimmäisiä kertoja korttia käyttäessä mietitytti, tuleeko ulkopuolisilta sanomista, kun Aarre ei käytä pyörätuolia ja näyttää rattaissaan muutenkin aika tavalliselta pikkupojalta. Onneksi kukaan ei ole tullut (ainakaan vielä) valittamaan invapaikan käytöstä, olisin saattanut sanoa takaisin aika tiukasti...
 
Tämän kesän reissuista edessä on vielä laivamatka, jonne lähdetään tulevana viikonloppuna koko perheen voimin. Niin pitkällä reissulla emme ole Aarren kanssa vielä oltukaan. Vähän jännittää tätä kanaemoa, mutta eiköhän kaikki suju hyvin kun muistan vaan pakata mukaan kaiken tarpeellisen :) Ja sitä tarpeellista sitten riittää! Siinä puuhaa huomiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti