torstai 31. heinäkuuta 2014

Uusia apuja
 Aarre on saanut pari uutta apuvälinettä kesän aikana. Ensimmäinen on hieno uuden uutukainen wombat-tuoli, joka vaihdettiin aiemmin käytössä olleen panda-tuolin tilalle. Tuoli on kätevä paitsi monien säätömahdollisuuksiensa takia, myös siksi, että siinä on kunnon jalkatuki ja pöytälevy, joka on mahdollista kääntää kätevästi sivuun. Tässä tuolissa hoituvat nykyään useimmiten Aarren ruokailut ja pöytälevyn ansiosta siinä sujuvat myös leikit. Totta kai poika istuu ja leikkii välillä lattialla, seisomatelineessä ja sohvallakin valvotusti, mutta tämä tuoli on ihan must silloin kun äiskän pitää saada tehtyä kotitöitä, eikä poikaa pysty valvomaan ihan jokainen sekunti.


Toinen uusi juttu on apuvälinerattaat. Aarren vanhat matkarattaat ovat alkaneet käydä pieniksi, eikä niiden istuinosa tue riittävästi, vaan poika pääsee luistamaan rattaissa usein huonoon asentoon. Uudet apuvälinerattaat ovat tuon istuinosan puolesta todella tukevat, mutta jotenkin koen nämä kömpelöksi käyttää. Rattaat ovat melko painavat ja jotenkin niiden apuvälinemäinen ulkonäkö häiritsee, turhamaista tai ei. Miinuksena myös, ettei rattaita saa kovin näppärästi kasaan ja ettei niissä myöskään ole minkäänlaista kuomua. Testailtuamme rattaita muutaman viikon, päätin tilata pojalle ihan omat normirattaat, joista olin kuullut hyvää palautetta. Postissa meille pitäisi saapua kolmipyöräiset Baby Joggerit, joiden toivon olevan Aarrelle sopivat. Apuvälinerattaat taidan palauttaa, otetaan ne vasta sitten käyttöön kun mitkään normirattaat eivät enää Aarrelle käy.


Kohta meilläkin alkaa kesälomien jälkeinen arki terapioineen ja lääkärikäynteineen. Esikoinen myös aloittaa eskarin. Pitänee vähitellen totutella aikaisiin aamuherätyksiin, mukavan leppoisen kesärytmin jälkeen. Aikaisista aamuista Aarre on tosin jo antanut esimakua, kun on viikon verran heräillyt epätavallisen aikaisin. Kuumuus taitaa haitata unia. Mullekin jo riittäisi tämä helle, viileämpi sää olisi tervetullutta vaihtelua.

1 kommentti:

  1. Hyvä, että arkeen löytyy apuja! Ja älä turhamaisuutena pidä ratas asiaa. Erityisesti, kun arjessa on paljon haasteita ja vaikeitakin asioita, harmiakin, niin silloin on tärkeää, että löytyy myös näistä "pikkuasioista" itseä oikeasti miellyttäviä juttuja. Ja kyllä sinä äitinä varmasti huomaat sen, milloin noista apuväline rattaistakin alkaisi olemaan hyötyä. Mutta ensin vaan
    uuden karhet Baby Joggerit alle, ja menoksi!! ♡♡♡♡

    VastaaPoista