sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Erilainen äitienpäivä

Tämän viikonlopun olen saanut viettää kotosalla isomman pojan seurassa ihan vaan kahdestaan. Tehtiin perjantai-illalla miehen kanssa vaihto ja hän jäi Aarren kaveriksi sairaalaan. Ovat nämä pari päivää tuoneet mukavasti hengähdystaukoa pitkään sairaalajaksoon ja antaneet mahdollisuuden kerätä voimia uuteen viikkoon. Huomenna taas palaan pikkumurun luo seuraavien viiden päivän ajaksi. 

Kun puolet perheestä on poissa äitienpäivänä, on fiilis väkisinkin hieman alakuloinen, mutta on meillä isomman pojan kanssa ollut hauskaakin. Isoveli tarvitsisi enemmän huomiota kuin mitä hänelle olen pystynyt viimeaikoina antamaan, mutta nyt hän on saanut omistaa äidin ihan yksin koko viikonlopun. 

Enpä olisi ennen lapsia osannut kuvitella äitiyttä tällaiseksi elämänkouluksi, niin paljon siihen sisältyy rakkautta, mutta myös niin paljon huolta. Olen maistellut ja muistellut lähes kuuden vuoden pituista "uraani" äitinä, miten paljon iloisia, onnellisia ja liikuttavia muistoja mutta nyt viimeisimmän vuoden aikana myös sitä kokemaani äidin syvää hätää lapsensa puolesta ja suurta avuttomuutta, mikä Aarren tilanteeseen liittyy. Kaikista elämänpolun mutkista ja kuopista huolimatta olen silti kovin kiitollinen siitä, että saan olla äiti <3

2 kommenttia:

  1. Lukiessani blogiasi samaistuin käymääsi tuskaa, surua ja epätietoisuutta sekä avuttomuutta. Kuten sinunkin, niin minunkin äidinvaistoni tiesi. Äidinvaiston voima on suuri. Onnenhetkiä teidän arkeenne!
    VastaaPoista
  2. Mitä teille kuuluu? Aina välillä muistan käydä kurkkimassa kuulumisia. Aurinkoista kesää :) Erika

    VastaaPoista