maanantai 5. toukokuuta 2014

ACTH-hoidon aloitus

Tänään aloitettiin Aarren acth-hoitojakso sairaalassa, jossa saadaankin viettää seuraavat kaksi viikkoa "eristyksissä" eli omassa huoneessa. Oma jännitysmomenttinsa oli sillä, päästäänkö hoitoa edes aloittamaan tänään, sillä vapun jälkeen esikoinen sairastui vatsatautiin ja oli pelko että Aarrekin saa tartunnan. Onneksi ei saanut.  

Ensimmäinen piikki on nyt annettu ja seuraavat annetaan keskiviikkona ja perjantaina. Ennen hoidon aloitusta pojasta otettiin verikokeita, sydänkäyrä, verenpaine ja lääkäri tutki pojan yleisvoinnin. Neurologi käväisi selittämässä pintapuolisesti hoidosta, mutta hänestä jäi kyllä sellainen kuva, että tiesiköhän ihan tarkkaan edes mistä puhui... Taas jäi moni kysymys vaille vastausta. Siis ihan peruskysymyksiä, joihin pitäisi mielestäni hyvän lääkärin osata vastaus antaa. 

Aarre on nukkunut tänään paljon ja olen koittanut kuluttaa aikaani netissä ja tv:tä katsellen. Aika vaan kuluu niin hitaasti kun sitä pitää kuluttamalla koittaa kuluttaa. Lisäksi päätin vielä tämän kaiken keskellä aloittaa oman keventymisprojektin Cambridge-ohjelmalla niin syömisetkin ovat nyt pelkkää pussiruokaa ja veden juomista. Toisaalta helppo aloittaa homma näin sairaalaympäristössä, kun oma jääkaappi on kaukana :) Jos kerran pojan pitää kärsiä hoitojen keskellä, niin kärsiköön äitikin vähän siinä samalla.

3 kommenttia:

 1. voimia sairaalajaksolle! Eksyin tänne blogilistan kautta, ja jäin lukemaan teidän kuulumisianne. Tuttuja ajatuksia, pelkoja, no; kaikkea. Tsemppiä "Linnassa lusimiseen". Päivät tuntuvat siellä viikon pituisilta (tyyliin), mutta onneksi yleensä keikoista on ollut jonkinlaista hyötyä. Pienelle Aarrelle parempaa vointia! : Mari

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tällä hetkellä ei lusita Linnassa vaan lähisairaalassa, minkä vuoksi lääkäritkään eivät valitettavasti ole ihan huipputasoa. Eron kyllä huomaa. Kovasti silti toivotaan että hoito kuitenkin auttaisi.

  VastaaPoista
 3. Hei. Ja kesän alkua teille. Meillä mennään tänään lastenlinnaan EEG tutkimukseen, jonka tulos taas ratkasee jatkoja. Jossain aiemmassa kommentissani sinulle uumoilin, että ollaan vähä lääke hyötyjen ja haittojen rajamailla. No, sopivuus on nyt toistaseksi kuitenkin parantunu, eli ei niin paljon haittoja. Mutta kohtaustilanne aktivoitui, niin jouduttiin lääkkeen nostoon! Katsotaan, mitä jatkossa. Toivottavasti teillä pitkät ja rankatkin hoidot olis auttanu, vaikka edes vähänkin.
  Terveisin, Marjaana

  VastaaPoista