perjantai 21. helmikuuta 2014

Perjantaijuttuja

Ollaan oltu poikien kanssa menossa koko päivän. Ohjelmassa oli Aarren silmäpolikäynti, apuvälinekeskuksessa vierailu ja herkuttelu-/kauppareissu, ihan kiva toiminnantäytteinen päivä siis. 

Silmäpolilla oli aivan mahtava nuori mieslääkäri, joka osasi ottaa pienen asiakkaansa tosi hienosti huomioon. Lääkäri jutteli koko ajan Aarrelle mukavasti ja sai silmät tutkittua ilman että poika edes hermostui. Silmätippojen laittoa poika tosin vastusteli, kun hoitaja ne laittoi, mutta hieno juttu oli se, että tuo epämiellyttävä tilanne sai Aarren pitkästä aikaa sanomaan mämmämmää... eli suomannettuna en tykkää :) Tavujokellus on ollut kateissa viime marraskuulta lähtien, joten aivan ihanaa kuultavaa tämä mämmätys <3 Todellinen päivän ilonpilkahdus. Pojan silmät olivat rakenteellisesti kunnossa, mutta hajataittoa löytyi. Sovittiin kontrolli vuoden päähän, lääkäri myös arvioi, että poika tulee jossain vaiheessa saamaan silmälasit tuon hajataiton vuoksi.

Apuvälinekeskuksesta oli tarkoitus hakea Aarrelle suihkutuoli, mutta ehdolla oleva potantyylinen tuoli osoittautui vähän huonoksi vaihtoehdoksi pojalle, koska siinä ei ollut kunnon selkänojaa, eikä tukea sivuille. Tilasin sitten kotiin enemmän syöttötuolia muistuttavan suihkutuolin, jossa poika pysyy paremmin istumassa. 

Jatkettiin äiti-poika päivää kauppakeskuksen pizzapufeessa, jossa minä ja isompi poika herkuteltiin sen aikaa kun Aarre nukkui päikkäreitä rattaissa. Miehen siskokin meidät sieltä bongasi, oli kiva vaihtaa kuulumisia. Pienempi poika sai syödäkseen herättyään ja päivälääkkeetkin otettiin samaan syssyyn. Pitää taas olla tarkkana, kun on päivisin menoja Aarren kanssa, että muistaa tuon lääkkeen ottaa mukaan. Aiemmin on pitänyt muistaa vaan aamu- ja iltalääke ja nyt sitten lisäksi vielä päivälääke. Yhdistetyn lounaan ja välipalan jälkeen kierreltiin vielä hetki kaupassa. Aarre vaikutti pitkästä aikaa virkulta ja rattaista kuului välillä tapailevaa mämmämmäätä :) Kotimatkalla takapenkki hiljeni, kun molemmat muruset nukahtivat.

Nyt odotellaan vielä iskää kotiin ja viikonlopunvietto saa alkaa. Isompi poju pääsee vielä kaverille kylään ja oma ilta taitaa mennä viikkosiivouksen parissa. Kivaa, että fiilis on taas noususuunnassa :)

1 kommentti:

  1. Hienoa luettavaa,kiva että parempi olotila tänään.Haluaisin jakaa erään minulle tärkeän lauseen joka kantoi minua vuosien ajan.Olette saaneet itsellenne jotain hyvin erityistä ja tärkeää,jotain jonka rakkauden arvoisia olette,rakkaan erityislapsen.Hän valitsi teidät,olette hänen rakkautensa arvoisia! T.Meri

    VastaaPoista