maanantai 17. helmikuuta 2014

Nukkumatti kadoksissa

Meillä ei olla hetkeen nähty kunnon yöunia ja edellisyönä homma räjähti käsiin. Aarre piti omaa äänekästä yöshowtaan aamuneljään. Jatkuvaa kiukkuilua ja välillä suoranaista huutoa, mikä on varsin epätavallista muuten niin rauhalliselle ja hyväntuuliselle pojalle. Mikään asento ei ollut hyvä. Sängyssä huutoa, sylissä huutoa, istuessa huutoa.... Lopulta meni juominenkin ihan mahdottomaksi. 

Aamulla rättiväsyneenä valmistautumaan lähtöön sairaalalle pojan uuteen eeg:hen. Ihan tänään tuollaisen yön jälkeen en olisi jaksanut. Mies vei isomman pojan isovanhemmille hoitoon töihin lähtiessään ja aamupalan jälkeen suunnattiin Aarren kanssa sairaalaan. Poikahan nukahti puolentunnin ajomatkan aikana autoon ja sehän tietää hankaluuksia kun edessä on uni-eeg. Uni ei sitten todellakaan enää tullut kun saatiin myssy ja piuhat aseteltua paikoilleen. Koitettiin saada poika nukkumaan niin rattaissa, sängyssä kun mun sylissäkin. Ei niin ei. Alkoi sama huuto ja raivoaminen kuin yöllä. Puolentoistatunnin yrittämisen jälkeen piti luovuttaa. Heti kun Aarre sai eeg-myssyn pois päästään, kadoksissa ollut uni tuli. Ja ihan saman tien. Hoitajakin ihmetteli, miten yleensä niin hyväntuulinen poika oli noin kiukkuinen ja mietti olisiko pojalla kenties korvatulehdus. Miten fiksuksi ja hyväksi äidiksi tunsinkaan oloni silloin... Eipä käynyt edes sumuisen väsyneessä pienessä mielessäni moinen. Pojan korvathan tsekattiin viime viikolla osastolla ja jotenkin tuntui ettei siitä olllut kuin hetki. Siksi en edes miettinyt syyksi korvia, vaan kuvittelin mahdollisesti lääkityksen vaihdon kiusaavan poikaa. Olin väärässä.

Väsyneenä kotiin syömään ja siitä sitten pojan kanssa vielä visiitille terveyskeskukseen. Onneksi ei tarvinnut tällä kertaa odottaa pitkään. Lääkäri tutki poitsun korvat ja kotiinviemisiksi saatiin kuin saatiinkin antibioottikuuri Aarren elämän ensimmäiseen korvatulehdukseen. Nyt on troppia. Toivottavasti pienen miehen kipeät korvat paranee samoin kuin meidän kaikkien yöt. Nukkumatti saa palata matkoiltaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti