maanantai 27. tammikuuta 2014

Uusi pesti omaishoitaja

Posti toi tänään hyväksytyn päätöksen omaishoidontuesta. Nyt olen sitten oman lapseni omaishoitaja. Tämä tarkoittaa rahallista tukea hoitopalkkion muodossa, sekä mahdollisuutta kolmeen vapaapäivään kuukaudessa. Helpottaahan se taloudellisesti ja mahdollistaa sen, että voi hoitaa lapsia kotona jatkossakin. Itse asiassa mulla on hoitovapaata töistä vielä huhtikuun loppuun, mutta koska tilanne on Aarren suhteen vielä niin auki ja tulevaisuus epäselvä, on enemmän kuin todennäköistä että anon hoitovapaaseen vielä jatkoa. Sitä, kuinka pitäksi aikaa, en ole vielä päättänyt. Toisaalta töihin meno jo houkuttaisi, vaikka vain osapäiväisesti, mutta sitten toisaalta en ole valmis sekoittamaan pojan päiviä ja viemään vielä hoitoon. Mikäli Aarre menisi hoitoon, tarvitsisi hän ehdottomasti oman avustajan, että hoitopäivä sujuisi ja sellaisia ei välttämättä ihan pikaisella aikataululla löydy. Näitä asioita on nyt hyvin tarkkaan pohdittava ja monelta kantilta. 

Muuten nämä tukiasiat ovat sujuneet tähän mennessä kivuttomasti. Mitä nyt henkisellä tasolla tuottaa välillä ahdistusta, että näinkö vakava on tämä tilanne on, että Aarre on oikeutettu kaikenlaisiin tukiin. Hyvä tietenkin, että tukea on tarjolla, koska sairaalassa ramppaamiset ja lääkkeet maksavat pidemmän päälle sievoisen summan ja monesti mies joutuu järjestämään töitään uudelleen, että pääsee lääkärikäynneille mukaan. 

Aarre saa tällä hetkellä korotettua vammaistukea ja nyt sitten tämän vuoden alusta omaishoidontukea, molemmat myönnetty määräaikaisena vuoden 2015 loppuun. Olin alunperin ihan hämmästynyt kun mua kehoitettiin hakemaan tukia, joista en aikaisemmin ollut edes kuullut. Jotenkin kaikessa siinä syksyn sairaalarumban keskellä tukiasiat oli viimeinen mitä tuli miettineeksi, mutta hyvä että asiat ovat nyt hoidossa siltä osin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti